Huisgemaakte mayonaise

De verrukkelijke huisgemaakte mayonaise is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten wordt deze romige saus met liefde bereid in de eigen keuken. De verfijnde balans van zachte oliën, eierdooiers en een vleugje mosterd geeft een rijke textuur en een volle smaak. Geen conserveermiddelen of kunstmatige toevoegingen, alleen pure ambachtelijke magie die elke hap doet verlangen naar meer. Perfect om te dippen, te besmeren op broodjes of om gerechten naar een hoger niveau te tillen. De zelfgemaakte mayonaise voegt een heerlijke dimensie toe aan maaltijden en zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Ingrediënten:

Ontdek ons belangrijkste ingrediënt, druivenpitolie, dat gemakkelijk online verkrijgbaar is in onze webshop. Hieronder staan de benodigde ingrediënten voor het maken van heerlijke zelfgemaakte mayonaise.

 • 2 eierdooiers (op kamertemperatuur)
 • 3 eetlepels Azijn
 • 4 dl. Druivenpitolie (op kamertemperatuur)
 • Zout, Peper, Mosterd naar smaak
 • Citroensap
 • (voor kruiden-mayonaise verse kruiden bijvoorbeeld dille)

Bereiding: Huisgemaakte mayonaise

 1. Klop met één hand eierdooiers, azijn, mosterd en een snufje zout in een kom. Plaats de kom op een vochtige theedoek om verschuiven te voorkomen. Met de andere hand voeg je langzaam olie toe tijdens het kloppen. Zo wordt het mengsel perfect en heerlijk romig.
 2. Gebruik een garde om het mengsel tot een glad geheel te roeren.
 3. Voeg nu al (stevig)roerend druppel voor druppel de olie toe tot deze yoghurt dik is.
 4. Vanaf nu kunt u de olie geleidelijk in een dun straaltje toevoegen terwijl u blijft roeren. Op deze manier krijgt het mengsel de gewenste consistentie en wordt de mayonaise heerlijk romig en smaakvol.
 5. Proef het mengsel en pas de smaak aan door extra zout, peper, citroensap of mosterd toe te voegen. Zo kunt u de mayonaise naar uw voorkeur afstemmen en een perfect gebalanceerde smaak bereiken.
 6. Indien de mayonaise te dik is, meng er dan op het laatste moment een eetlepel heet water doorheen. Dit zal helpen om de consistentie te versoepelen en de mayonaise zachter te maken voor een betere textuur.
 7. Voor kruiden-mayonaise, voeg verse kruiden toe en roer ze door het mengsel. Dit geeft een heerlijke smaak aan de mayonaise.

De mayonaise is nu klaar, dus het is tijd om te genieten van deze heerlijke lekkernij! Laat het smullen beginnen!

Huisgemaakte-mayonaise