Heerlijke pesto met druivenpitolie

Proef de heerlijke pesto, verrijkt met druivenpitolie voor een verrassende twist. Perfect om te combineren met pasta, brood of als smaakmaker bij diverse gerechten voor een onweerstaanbare smaakbeleving. Geniet van de volle smaak van verse basilicum, knoflook, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas, versterkt door de subtiele druivenpitolie. Eenvoudig te bereiden in een blender of vijzel. Een culinaire traktatie die je smaakpapillen zal verwennen. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

Bekijk hier de benodigde ingrediënten voor het pesto recept, zorgvuldig samengesteld om de heerlijke smaak van basilicum, knoflook, pijnboompitten en druivenpitolie te combineren tot een verrukkelijke pesto-ervaring.

 • 2 teentjes knoflook
 • 100 gram Pijnboompitten
 • 200 gram verse groene of rode Basilicum
 • 2 eetlepels geraspte Parmazaanse kaas of Pardano (iets minder grof)
 • 2 eetlepels Druivenpitolie
 • Peper en Zout

Bereiding: heerlijke pesto met druivenpitolie

Bereid het pesto recept gemakkelijk door deze eenvoudige stappen te volgen. Maak gebruik van de juiste ingrediënten en geniet van een heerlijke zelfgemaakte pesto.

 1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een oven (zonder olie of vet) of in een droge koekenpan.
 2. Verwijder de schil van de knoflook en snijd het in grove stukken.
 3. Combineer de afgekoelde pijnboompitten en basilicum in een keukenmachine en pulseer tot een smeuïge puree ontstaat. Mix de ingrediënten zorgvuldig tot een heerlijke pesto met een uitgesproken smaak en textuur.
 4. Voeg vervolgens de kaas toe.
 5. Terwijl de keukenmachine draait, giet geleidelijk de druivenpitolie erbij.
 6. Proef en voeg indien gewenst peper en zout toe om op smaak te brengen.

Geniet van de heerlijke pesto met druivenpitolie

Ontdek het genot van onze smaakvolle pesto, verrijkt met druivenpitolie. Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van verse basilicum, knoflook, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas, versterkt met de subtiele tonen van druivenpitolie. Een ware traktatie voor je smaakpapillen! Serveer deze heerlijke pesto over pasta, op brood of als smaakmaker bij diverse gerechten voor een onweerstaanbare culinaire ervaring. Eenvoudig te bereiden in een blender of vijzel. Smullen maar!